25 Ekim 2007 Perşembe

YDU Saglık,Kultur ve Spor Daire Baskanligi


Üniversiteler, bir taraftan üst düzeyde mesleki açıdan oğrenim görebileceğiniz, diğer taraftan ise sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif açıdan kendinizi geliştirebileceğiniz alanlardır. Her türlü düşünce özgürlüğünün ve fikir tartışmalarının gerçekleştiği, kültürünün edinildiği ortamlar olan üniversitelerin amacı, nitelikli insanlar yetiştirmek, bilim ve teknoloji üretmek, projeler geliştirmek, kültürün gelişmesinive aktarılmasını sağlamaktır.
Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinin Atatürk ilkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmlerine yardım etmek, beden ve ruh sağlıklarını korumak onları araştırıcı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler olarak yetiştirebilmek için dinlenmek ve boş zamanlarını değerlendirmek gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve bu amaçla imkanlar sağlamak ve öğrencilerin bu imkanlardan en yararlı biçimde bu amaçlar doğrultusunda yararlanabilmelerini sağlamak amaçlarımızdandır.
Bu amaçlar doğrultusunda 1994 yılında kurulan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, üniversitemiz gençliğinin yoğun ders programı dışındaki zamanlarının olumlu yönde eğitim amaçlarıdoğrultusunda yapılacak spor faaliyetleri ile değerlendirmek. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın önemli görevleri arasında yer almaktadır.
YDU Anadolu Halk Dansları Ekibimizin 2001 yılında kurulası ve 2007 yılına kadar devam etmesinin en buyuk destekcisi Saglık,Kultur ve Spor Daire Baskanı Özkan Tülbentci'dir. Özkan hocamız ekip icin gerekli olan herseyi bize saglamıs ve halen gelişmemiz icin yardıma devam etmektedir. Ayrıca ekibimizi destekleyen kişiler arasında YDU Rektor Yardimcisi Prof. Dr. Senol Bektas, Saglık,Kultur ve Spor Daire baskanlıgı sekreterlerimiz Zarif ve Nermin ablamıza , Musa ve Sevim hocalarımıza ve tabiki aslında genel olarak Yakin Dogu Üniversitemizin bize sundugu olanaklara tesekkur ederiz.

Hiç yorum yok: